Overhældt kaffe

En perfekt Pour over

Kaffesamfundet er en bred og mangfoldig koalition. Den består af alt fra Aeropress-fanatikere, espressogourmeter, cowboykaffe-entusiaster, pour-over-perfektionister. Vi nyder selv kaffe i alle dens former. Men det, der inspirerede Ratio Eight og Ratio Six, er den enkle, bløde kop filtreret kaffe, og den måde, den ofte laves på: ved at hælde den over. Derfor tænkte vi, at det kunne være nyttigt at tale om, hvad pour over-kaffe egentlig er. Og hvorfor vi har inkluderet dens mest kritiske træk i vores egen tilgang til kaffe.

Så hvad er en pour over? Det er præcis, hvad det lyder som: manuelt brygget kaffe. Det giver bryggeren fuld kontrol: Du bestemmer, hvilken temperatur vandet skal have, og hvor hurtigt eller langsomt det skal hældes. Du vælger selv, hvor afbalanceret smagen skal være, hvor stærk bryggen skal være osv.

Tricket til en perfekt overhældning er at stoppe med at hælde på det rigtige tidspunkt. Når du har tilsat cirka dobbelt så meget vand, som der er kaffe i filteret, skal du røre rundt i det, der er der, eller bare vente på, at det løber ud.

Nøglen til en afbalanceret kop kaffe er at være konsekvent. Selv hvis du er villig til at udholde kunsten at løfte manuelt, er du sandsynligvis inkonsekvent, fordi du er et menneske. Fik du temperaturen på vandet til at ligge et sted mellem 195 og 205 grader? Har du målt kaffen og mængden til blomstring?

Det er en rutine, som nogle finder meditativ, andre finder den besværlig. Ratio-kaffemaskinen gør alt det for dig. Mens du surfer på Instagram, smører madpakke til børnene eller planlægger en lørdag med din partner, laver denne slanke maskine en præcis brygning. Med perfekt temperatur, korrekt omrøring, et jævnt flow og fuld mætning af brygget.