Blomsterkaffe – Blomstrende

Blomsterkaffe

Nedenfor forklarer vi, hvad det vil sige at blomstre kaffen. En af de vanskelige ting ved at brygge frisk kaffe er, hvad der sker, når vand og kaffe mødes. Så snart vand kommer i kontakt med den malede kaffe, frigiver de en masse indesluttede gasser, mest i form af kuldioxid. Disse gasser har en stor indvirkning på den resulterende bryg.

Når vi hælder vand over de malede bønner, suges det langsomt ind i dem og trækker alle de forskellige smagsstoffer ud af kaffen. For at få et godt resultat er det vigtigt at sikre, at dette gøres relativt jævnt over hele “kaffebunden”, da der ellers er risiko for store områder, hvor ikke al smagen ekstraheres. Det betyder ikke kun svagere kaffe, men også kaffe, der smager mere syrligt eller salt. Det er for eksempel en af grundene til, at Ratios brede brusehoved er så nyttigt. I en manuel overhældning venter man normalt 30 sekunder på, at CO2’en bundfælder. Heldigvis håndterer din Ratio dette for dig, uanset om du vidste det eller ej.

Ratios kaffemaskine leverer en lille mængde vand for at fugte pulveret som forberedelse til hele bryggecyklussen. Det fordelte vand giver den nyristede kaffe mulighed for at ånde, og kaffen begynder at “blomstre”. Kaffen bobler let for at signalere, at den er klar til næste fase. Med Ratio får du alle fordelene ved en bloom. På den måde minder Ratio mere om en barista Pour over end traditionelle kaffemaskiner. Ratios blomstringsfase simulerer, hvad du ville gøre i hånden, og giver dig de samme smagsfordele.