Rengør din kaffemaskine

Rengør din kaffemaskine regelmæssigt. Vi forklarer hvordan og hvorfor. Når man brygger kaffe, udtrækker man en masse lækre smagsstoffer fra den ristede kaffe, men det skaber også en masse olierester, som kan ophobe sig over tid. Dertil kommer, at mineraler i din vandforsyning kan efterlade en grim belægning. Vi anbefaler derfor, at du afkalker din maskine hver 3.-4. uge. Se nedenfor for tips til, hvordan du rengør din kaffemaskine med eddike.

  1. Tilsæt 2 tsk Ratio Wash til vandtanken, og fyld den med koldt vand. Denne proces bør udføres en gang om måneden for at holde glasbeholderen og rørene fri for mineraler eller aflejringer.

2. Når bryggecyklussen er færdig, skal du lade rengøringsmidlet stå i kanden i 20-30 minutter. Før du skyller kanden, kan du vaske den med en opvaskebørste for at holde beholderen ekstra ren og pæn.

3. Kør yderligere 2 fulde bryggecyklusser med rent koldt vand for at skylle grundigt og fjerne eventuelle rester af rengøringsmiddel.

For at forhindre kaffeolie i at trænge ind i vandtanken:

Undgå helt at bruge Ratio-kanden til at fylde tanken med vand.

-Eller…

Vask kanden efter brug med en dråbe opvaskemiddel og varmt vand.

4. Vedligehold kaffemaskinens fine overflade ved om nødvendigt at aftørre den med den mikrofiberklud, der følger med maskinen. Fjern fugt- og kaffepletter fra toppen, bunden og omkring brusehovedet.

Rengøring af din kaffemaskine med eddikesprit

  1. Tilsæt 295 ml eddike og 890 ml koldt vand.
  2. Start en bryggecyklus.
  3. Sluk for kaffemaskinen halvvejs gennem cyklussen, og lad den stå i 30 minutter.
  4. Tænd for kaffemaskinen efter 30 minutter, og lad den brygge færdig.
  5. Lad maskinen køle af i 10-15 minutter.
  6. Hæld eddikeblandingen ud, og fyld vandtanken med nyt vand (uden eddike). Kør en ny bryggecyklus. Gentag en gang til for at skylle grundigt. Hvil mellem hver cyklus.